«Αιγυπτιολογικό σεμινάριο - live streaming» στη Β. Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών«Αιγυπτιολογικό σεμινάριο – live streaming» στη Β. Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Β.Ι.Α.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Αιγύπτου (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) διοργανώνει κύκλο διαλέξεων με θέμα «Αίγυπτος και λαοί της Μεσογείου διαμέσου των αιώνων». Στο εν λόγω επιμορφωτικό σεμινάριο θα παρουσιασθούν διαφορετικές πτυχές του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού. Ο συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τα «μονοπάτια» της έρευνας, αναφορικά με την αρχιτεκτονική της αρχαίας Αιγύπτου, την ιερογλυφική γραφή, την κοπτική γλώσσα, το προϊστορικό Αιγαίο,  «τους λαούς της θάλασσας» και άλλους υπό διερεύνηση λαούς (Υξώς), τα καραβάνια και τους ταξιδιώτες της ερήμου, και πλήθος άλλων θεμάτων εξαιρετικού ενδιαφέροντος.  

Τις επιμορφωτικές διαλέξεις θα πραγματοποιήσουν διακεκριμένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, όπως, μεταξύ άλλων, Οξφόρδης, Βιέννης, Καλιφόρνιας, Ιωαννίνων, Λιέγης.

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Β.Ι.Α.Α.) θα παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης (Live Streaming) του επιμορφωτικού σεμιναρίου μέσω της ιστοσελίδας της (biaa.gr) για όλους τους ενδιαφερόμενους που δεν έχουν την δυνατότητα να παρευρίσκονται στο χώρο της ή κατοικούν εκτός Αττικής.

Η σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (Live Streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης  εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Οι συμμετέχοντες με τη χρήση προσωπικών κωδικών, μπορούν να εισέρχονται και να παρακολουθούν τα δια ζώσης μαθήματα, τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται, εξ΄αποστάσεως, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία στην αίθουσα διδασκαλίας.

Γενικές Πληροφορίες:

Διάρκεια μαθημάτων: 04/11/2015 – 03/02/2016 (18:30 – 20:00)

Παροχές:

  • Σημειώσεις
  • Ψηφιακό Υλικό
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης 

Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ([email protected]/210-3245098) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα biaa.gr