Βιβλίο: «Τα Λάφυρα της Ψυχής μου» Ποιητική συλλογή της Κικής Κωνσταντίνου Βιβλίο: «Τα Λάφυρα της Ψυχής μου»  της Κικής Κωνσταντίνου

Είδος: Ποιητική συλλογή μοντέρνας ποίησης

ISBN-13: 978-960-93-6807-0

Μάρτιος 2015, 1η έκδ. Θεσσαλονίκη

Ιούνιος 2015, 2η έκδ. Θεσσαλονίκη

Χαρτόδετο, 21.0 x 14.0 cm, 94 σελ.

Ιδιωτική έκδοση με τη στήριξη της δημιουργικής ομάδας των εκδόσεων mystory.gr

Περίληψη βιβλίου

Το απεικονιζόμενο βιβλίο είναι μία ποιητική συλλογή που περιλαμβάνει 13 μοντέρνα, στοχαστικά, ανθρωποκεντρικά ποιήματα ποικίλης θεματολογίας που στρέφονται γύρω από τον άξονα των ανθρώπινων συναισθημάτων και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να συλλάβουν και να αποδώσουν το θαύμα και το μεγαλείο του Ανθρώπου και της Ζωής.

Προσφιλείς εκφραστικοί μου τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνεται ζωντάνια και παραστατικότητα είναι η θεατρικότητα (αποστροφή του ποιητικού υποκειμένου σε β ενικό, κινητικότητα των ηρώων και μια γενικότερη σκηνοθετική οργάνωση του χώρου και των προσώπων), η εικονοπλασία, το πεζολογικό ύφος, η απλή και καθημερινή σύνταξη και λεξιλόγιο.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Κική Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό, όμορφο χωριό της Βόρειας Εύβοιας.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας και λίγα χρόνια αργότερα ανακάλυψε πως αυτό που τη «γεμίζει» ουσιαστικά είναι η συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων και παραμυθιών.

Είναι ένα παιδί που αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει και δεν μπορεί να πάψει λεπτό να χαμογελά, να ονειρεύεται, να αισιοδοξεί και να ελπίζει.

«Τα Λάφυρα της Ψυχής μου» είναι το πρώτο της βιβλίο και εύχεται να ακολουθήσουν πολλά ακόμη.

Από το 2010 διατηρεί το δικό της «χώρο» στο διαδίκτυο και μπορεί κανείς να τη συναντήσει στο www.ekfrastite.blogspot.com.