IKY: Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Αθήνα 06/02/2015IKY: Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Αθήνα 06/02/2015

ΤoΊδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης στην Ελλάδα, πρόκειται να διοργανώσει Ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+.  Η Ημερίδα για το Erasmus+, θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19, Αθήνα), την Παρασκευή στις 6 Φεβρουαρίου 2015.

Το Erasmus+ είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο την περίοδο 2014-2020 συνεχίζεται ενισχυμένο κατά 40%, και στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει μια γενική παρουσίαση της δομής του προγράμματος Erasmus+ και των επιμέρους δράσεων του, καθώς και των απαιτούμενων δραστηριοτήτων για τη διάχυση των αποτελεσμάτων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδρίες ανά τομέα (σχολική εκπαίδευση, ανώτατη εκπαίδευση, επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και εκπαίδευση ενηλίκων), όπου θα συζητηθούν εκτενέστερα οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί μια παράλληλη συνεδρία για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα στον τομέα του Αθλητισμού. Την παράλληλη συνεδρία θα συντονίσει η FlorenceMondin, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδική στα θέματα του Αθλητισμού.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας θα ανακοινωθεί σύντομα στην Ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr).