Τιμητικό αφιέρωμα στην ποιήτρια Ελένη Μερκενίδου, 15 Ιανουαρίου στην ΚΔΒΘΤιμητικό αφιέρωμα στην ποιήτρια Ελένη Μερκενίδου, 15 Ιανουαρίου στην ΚΔΒΘ

Τιμητικό Αφιέρωμα στην ποιήτρια Ελένη Μερκενίδου διοργανώνει η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο της πόλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Για την ποιήτρια και το έργο της θα μιλήσουν η Επίκουρη Καθηγήτρια Θεατρολογίας στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., Καλλιόπη Εξάρχου, ο ποιητής Κυριάκος Συφιλτζόγλου, η φιλόλογος και συγγραφέας, Δήμητρα Μήττα και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σκηνοθεσίας-Yποκριτικής στο τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. και σκηνοθέτης, Δαμιανός Κωνσταντινίδης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

___________________________________

Η Ελένη Μερκενίδου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας και διδάκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκτός από ποιητικά, έχει γράψει φιλοσοφικά και θεατρικά έργα. Επίσης έχει μεταφράσει αρχαιοελληνικές τραγωδίες και Σαίξπηρ και έχει διασκευάσει κλασικά έργα για παιδικό θέατρο.