News: schooltime.grΑπάντηση του Αλέξανδρου Μπακατσέλου σε δημοσίευμα της «KONTRA NEWS»

*Δελτίο τύπου

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα σήμερα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας με την επωνυμία «KONTRANEWS»,  το οποίο υπό τον ψευδή και παραπλανητικό για το αναγνωστικό κοινό τίτλο: «Για θαλασσοδάνεια που έχει πάρει από τράπεζες ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο Α. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι γίνεται έρευνα και για το κανάλι ΑCTION 24»,  επιχειρήθηκε και τελικά επετεύχθη η προσβολή της προσωπικότητάς μου και η έκθεσή μου σε αναίτια κοινωνική κριτική. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο είναι καθ’ ολοκληρία αναληθές, ο δε συντάκτης αυτού τελούσε σε πλήρη γνώση της αναληθείας του, βρίθει συκοφαντικών ισχυρισμών τέτοιας εντάσεως και οξύτητας, που αποκλείει κάθε δικαιολογημένο ενδιαφέρον πληροφόρησης του αναγνωστικού κοινού, αναφορικά με ζήτημα που ενδιαφέρει την τρέχουσα επικαιρότητα, κατατασσόμενο εκ του λόγου αυτού σε καθαρό λιβελογράφημα.

Ειδικότερα, ο άγνωστος συντάκτης του λιβελογραφήματος και πολύ περισσότερο ο εκδότης της εν λόγω εφημερίδας, προκειμένου να προσελκύσει αναγνωστικό κοινό που αρέσκεται στους επιφανειακούς εντυπωσιασμούς, σκόπιμα δεν τήρησε την στοιχειώδη συναλλακτική υποχρέωση που επιβάλλει ο κώδικας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δηλ. να ερευνά προκαταβολικά την ακρίβεια της είδησης ή της πληροφορίας την οποία πρόκειται να μεταδώσει.

Εάν λοιπόν ο άγνωστος συντάκτης δεν είχε καταχραστεί την ελευθερία του τύπου και είχε προηγουμένως επικοινωνήσει μαζί μου, προκειμένου να ελέγξει την, σε κάθε περίπτωση, αναληθή δήθεν «πληροφορία» του, τότε θα ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ότι:

  • Δεν έχω λάβει ποτέ εγώ ή η εταιρία στην οποία μετέχω εγώ ή πρόσωπα της αμέσου οικογενείας μου τραπεζικό δανεισμό από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή την PROTONBANK, πολύ δε περισσότερο  δεν έχω λάβει εγώ ή οι εταιρίες που εκπροσωπώ «θαλασσοδάνεια»!!, όπως εν γνώσει της αναληθείας υποστηρίζεται από τον συκοφάντη άγνωστο συντάκτη.
  • Δεν έχει ασκηθεί καμία απολύτως δίωξη εναντίον μου για οποιονδήποτε λόγο και αιτία σε σχέση μάλιστα με την υπόθεση του  Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου.  
  • Δεν έχω ζητήσει ούτε ποτέ μου έχει προσφερθεί «πολιτικό ρουσφέτι», όπως  χωρίς αιδώ αναφέρεται στον εν λόγω λίβελο.
  • Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION24», όπως παραπλανητικά αφήνεται να εννοηθεί από το συκοφαντικό δημοσίευμα, καθόσον η είδηση αυτή αρθρώνεται οργανικά ως υπότιτλος της κυρίας είδησης για την δήθεν δίωξή μου για τα δήθεν «θαλασσοδάνεια»!

Μετά ταύτα και δεδομένης της προσβολής της τιμής και υπολήψεως την οποία υπέστην, και η οποία πολλαπλασιάστηκε από την αναμετάδοση της από άλλα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υιοθέτησαν άκριτα τους αναληθείς ισχυρισμούς, ενημερώνω ότι η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, στις οποίες και θα προσφύγω άμεσα προς διασφάλιση των συμφερόντων μου.

Θεσσαλονίκη 23.09.2014