«Μια βόλτα στο Φεγγάρι ΙΙ» καλλιτεχνική βραδιά στην Casa Bianca με ελεύθερη είσοδο«Μια βόλτα στο Φεγγάρι ΙΙ» καλλιτεχνική βραδιά με ελεύθερη είσοδο στην Casa Bianca

Καλλιτεχνική βραδιά για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο «Μια βόλτα στο Φεγγάρι ΙΙ» και ελεύθερη είσοδο για το κοινό διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, με ώρα έναρξης 21:30, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης (Casa Bianca – Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη).

Με κυρίαρχο θέμα τη σελήνη θα παρουσιαστεί εικαστική έκθεση του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη – έργου του οποίου είναι το γλυπτό «φεγγάρι» στην Νέα Παραλία, στο ύψος του «Μακεδονία Palace». Η έκθεση περιλαμβάνει δύο καλλιτεχνικές εκδοχές της σελήνης καθώς επίσης εγκαταστάσεις και αιωρούμενες κατασκευές στις οποίες απεικονίζονται οι αστερισμοί και το ουράνιο στερέωμα, ενώ θα χρησιμοποιηθεί φωτισμός ultraviolet, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Ο Παύλος Βασιλειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτος. Σπούδασε ιατρική και είναι ψυχίατρος. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στο Μουσείο Ρόδου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και σε ιδιωτικές συλλογές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, από τους μουσικούς Αποστόλη Λάσχο (πιάνο και τραγούδι) και Θάνο Παπαγεωργίου (φλάουτο).

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

• Α’ Μέρος. (Τα τραγούδια: Ο εφιάλτης της Περσεφόνης, Οδός ονείρων, Μη τον ρωτάς τον ουρανό, Κεμάλ, Άσπρο περιστέρι, Η μπαλάντα των αισθήσεων, Έλα πάρε μου τη λύπη, Η μπαλάντα του Ούρι, Πες μου μια λέξη, Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι, Μίλησε μου, Εφτά τραγούδια θα σου πω).

• Β’ Μέρος. (Τα τραγούδια: Ξημέρωμα Γενάρη, Αχ φεγγάρι, Μικρή πατρίδα, Αλεξάνδρεια, Ένας ουρανός μ’ αστέρια, Αν θυμηθείς τ’ ονειρο μου, Κόκκινα γυαλιά).

 

Διαβάστε ακόμα:

Πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού-ΟΑΕΔ: ΕΠΑΣ Μαθητείας, ΣΕΚ-ΠΣΕΚ και Ι.Ε.Κ.
Πωλητήριο Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου: Ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα
Τελευταίες παραστάσεις για το έργο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός»
Υπουργείο Οικονομικών: επανέρχεται σταδιακά η ομαλότητα στη λειτουργία των τραπεζών
Η UNICEF αναγνωρίζει το Αρεταίειο Νοσοκομείο ως Φιλικό προς τα Βρέφη
Θέματα Μαθηματικών ΕΠΑΛ 2016 - Πανελλαδικές εξετάσεις
UNICEF: Συλλεκτικά T-shirts για περισσότερα παιδικά χαμόγελα
ΥΠΠΕΘ - Καλύτερες συνθήκες για μαθητές ΑΜΕΑ σε Νησιωτικές και Ορεινές Περιοχές