Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη: «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τις 7-10 Ιουλίου 2014Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη: «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από τις 7-10 Ιουλίου 2014

Με τις παραστάσεις της τραγωδίας του Ευριπίδη “Τρωάδες” που θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου η “5η Εποχή Τέχνης” σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στις 7, 8, 9 και 10 Ιουλίου 2014 (ώρα έναρξης 21:15) συνεχίζονται οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη.

Συντελεστές

Επεξεργασία κειμένου: Παναγιώτα Πανταζή, Θέμης Μουμουλίδης

Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Παίζουν:

Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Πλαίνης, Λένα Παπαληγούρα, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ειρήνη Κυρμιζάκη και οι μουσικοί Ίρις Μάρα (κλαρινέτο) και Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν).

Λίγα λόγια για το έργο:

Στις Τρωάδες ο Ευριπίδης παρουσιάζει την ιστορία από την πλευρά των «ηττημένων» που όμως δεν ζήτησαν την αναμέτρηση. Ο ανθρώπινος πόνος παίρνει οικουμενικές διαστάσεις. Εδώ ο θρήνος των γυναικών, μανάδων, συζύγων, αδελφών, ανθρώπινος και αποκαλυπτικός, επισημαίνει για άλλη μια φορά τα «έργα» της ανθρώπινης ανεπάρκειας. Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Τιμές εισιτηρίων: 18 € (κανονικό), 15 € (φοιτητικό) και 10 € (κάρτα ανεργίας).

Διατίθεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 13 € στα σημεία προπώλησης (Θέατρο Κήπου & εκδοτήριο Πλ. Αριστοτέλους)