«Ο Πύργος του Ακροπόταμου» του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, δωρεάν e-book«Ο Πύργος του Ακροπόταμου, 1915» του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, δωρεάν e-book

Ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος (1868 – 1920) ήταν μυθιστοριογράφος, ποιητής, διηγηματογράφος, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, από τους πρωτοπόρους του δημοτικισμού στην Ελλάδα.

«Η οικογένεια του Θώμου Κρανιά, μια αρχοντική οικογένεια κτηματιών, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον οικονομικό ξεπεσμό. Η κατοικία τους είναι μισοκατεστραμμένη και ο πατέρας ανήμπορος να αντιδράσει στις προκλήσεις των καιρών. Οι τρεις κόρες του αγωνίζονται να επιβιώσουν στη σκληρή μικρή κοινωνία της «πόλης κοντά στον ποταμό» (το Αγρίνιο, από όπου κατάγεται ο συγγραφέας).

Ο «καλός γάμος» τούς γίνεται εμμονή και αυτοσκοπός, με αποτέλεσμα τα κορίτσια να «παραστρατήσουν», με φανερούς και κρυφούς έρωτες. Κι έτσι, την οικονομική παρακμή της οικογένειας θα ακολουθήσει, μοιραία, ο ηθικός της ξεπεσμός. Οι άγραφοι νόμοι της επαρχίας – οδυνηροί, κυρίως για τις γυναίκες – θα συνθλίψουν ζωές…».

Κατεβάστε το βιβλίο:

Λήψη αρχείου

 

*Το παρόν έργο διατίθεται δωρεάν (η πηγή και η άδεια διανομής αναφέρονται στο εσωτερικό του βιβλίου).