Δήλωση του Υπουργού Παιδείας για τη νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑΔήλωση του Υπουργού Παιδείας για τη νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Με αφορμή τη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη.

Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια.

Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, αύριο, εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.

Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι.

Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους.»

Διαβάστε ακόμα:

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ: Ημερομηνίες-κριτήρια επιλογής
Ημερίδα για «το Δίκαιο της Ενέργειας» υπό την αιγίδα του ΕΚΠΑ
Ενημέρωση για την εξεταστέα ύλη στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων
Από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου 2016 οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ
Υποβρύχιες έρευνες στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου
ΥΠΠΕΘ - Οδηγίες για την εκπόνηση των Συνθετικών Δημιουργικών Εργασιών στο Γυμνάσιο
«Γραπτή εξέταση στα Αρχαία Ελληνικά Γ΄ Λυκείου - Πολιτικά, Θουκυδίδης» της Γιούλης Φούρλα
«Ο ΓΕΡΟ ΚΛΟΟΥΝ ΖΑΝΙ/Θεατρικό σε δύο πράξεις» του Θανάση Πάνου, Εκδόσεις schooltime.gr 2017