«Μήνας Καβάφη» ο Νοέμβριος, από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας και το Γαλλικό ΙνστιτούτοΜήνας Καβάφη από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Εταιρίας Επικοινωνίας και Διοργάνωσης Εκδηλώσεων “SK BOUTIQUE AGENCY” και την Εταιρεία Πολιτισμικών και Μορφωτικών Δράσεων «Ανάπλους», στο πλαίσιο της διοργάνωσης αφιερώματος «Μήνας Καβάφη» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα τον Νοέμβριο του 2013, οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 1/11 , ώρα 8μ.μ.

Εγκαίνια έκθεσης & διάρκεια: Παρασκευή 1/11 8μ.μ. – Σάββατο 30/11

ΕΓΚΑΙΝΙΑ – ΑΝΑΛΟΓΙΟ

Εγκαίνια έκθεσης σχεδίων του Μαγκανάρη εποχής 1929 – 1950 περίπου, διάστημα που βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια και αναλόγιο με τη συμμετοχή της ηθοποιού Κατερίνας Διδασκάλου. 

Παρασκευή 1/11 – Παρασκευή 29/11 (καθημερινές)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου σε συνεργασία με τη Β’ Βάθμια Εκπαίδευση (σχολικούς συμβούλους) και το Σύλλογο Φιλολόγων Λάρισας.

Πέμπτη 7/11, 8.30 μ.μ.

Γαλλικό Ινστιτούτο, Παρασκευή 8/11, 8:30μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Προβολή ταινίας με αφορμή το αφιέρωμα στον Καβάφη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών “Ο Βυζαντινός Καβάφης”

Παρασκευή 15/11, 8.30 μ.μ.

Γαλλικό Ινστιτούτο, Παρασκευή 15/11, 8:30μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Προβολή ταινίας του κ. Γ. ΣΜΑΡΑΓΔΗ “Καβάφης”, παρουσία του σκηνοθέτη (Γαλλικό Ινστιτούτο, Παρασκευή 15/11, 8:30μ.μ.)

Παρασκευή 22/11/2013 και ώρα 8.30μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Μουσικό αφιέρωμα στον Κ. Π. Καβάφη με εκτενή αναφορά στη βιογραφία του ποιητή με προβολή βίντεο, φωτό και απαγγελίες γνωστών ποιημάτων/πεζών σε χρονολογική σειρά με μουσική επένδυση (συμμετοχή γνωστών ανθρώπων του χώρου του πολιτισμού από το Ν. Λάρισας)

Πέμπτη – Παρασκευή 28-29/11

Γαλλικό Ινστιτούτο

ΒΙΒΛΙΟ / ΗΜΕΡΙΔΑ

Ημερίδα και παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή του Παντείου Παν/μίου – συγγραφέα κ. Δημήτρη Δημηρούλη “Καβουρηδόν και Παραδρόμως”. Μικρές σπουδές για το άθλημα της γραφής” από το Σύνδεσμο Φιλολόγων και το βιβλιοπωλείο “Γνώση”.

Σάββατο 30/11 , ώρα 8μ.μ.

Γαλλικό Ινστιτούτο

ΑΝΑΛΟΓΙΟ

Αναλόγιο με τη συμμετοχή της συγγραφέως κ. Μπέτυς Μαγρίζου

Επίσης, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Κ.Π. Καβάφη, θα φιλοξενηθεί έκθεση έργων του Γιάννη Μαγκανάρη που δημιουργήθηκαν στην Αλεξάνδρεια ή/και που αφορούν πρόσωπα, τοπία και θέματα αλεξανδρινά – αιγυπτιακά. Πρόκειται για σχέδια, κυρίως, με μολύβι ή μελάνι σε χαρτί, υδατογραφίες (ακουαρέλλες, τέμπερες), έργα μεικτής τεχνικής και, ενδεικτικά, ορισμένες ελαιογραφίες που δημιουργήθηκαν στο διάστημα από το 1933 έως και το 1962, έτος που ο ζωγράφος επιστρέφει οριστικά στην Ελλάδα.