Μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής για ενήλικες, με την Pascaline Bossu στο Μουσείο ΗρακλειδώνΜαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής για ενήλικες, με την Pascaline Bossu στο Μουσείο Ηρακλειδών

«Εισαγωγή στον Γιάννη Τσαρούχη»

Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει Μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής για ενήλικες, με την Pascaline Bossu, τη 2η και 4η Κυριακή κάθε μήνα.

Ο Α΄ Κύκλος (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) είναι αφιερωμένος στον μεγάλο δημιουργό και στοχαστή Γιάννη Τσαρούχη (1910-1989).

Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της “Γενιάς του ’30», ο Τσαρούχης ενσάρκωσε στο έργο του το ιδανικό της ελληνικότητας. Με πολλαπλές επιρροές από την ελληνιστική και τη βυζαντινή τέχνη, την τέχνη της Αναγέννησης και των νεότερων χρόνων, το έργο του Μαtisse, του Θεόφιλου και του Κόντογλου, αλλά και τις φιγούρες του Καραγκιόζη, διαμόρφωσε ένα ιδιαίτερο προσωπικό ύφος και απεικόνισε τοπία, νεκρές φύσεις, γυμνά και αλληγορικές σκηνές. Το ενδιαφέρον του όμως εντοπίστηκε κυρίως στην ανθρώπινη μορφή, δημιουργώντας μεμονωμένα πορτρέτα, αλλά και σκηνές με ναύτες και στρατιώτες, που αποτελούν ένα χαρακτηριστικό μέρος του έργου του.

Όλες οι πληροφορίες και τα έργα που θα δοθούν στους μαθητές προέρχονται από την έκδοση “Γιάννης Τσαρούχης – Ζωγραφική” (1990, Έκδοση Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη), που επιμελήθηκε ο ίδιος ο ζωγράφος κατά το μεγαλύτερο μέρος της, σε συνεργασία με τη Νίκη Γρυπάρη.

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσες εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσείου

Πού απευθύνεται: Ενήλικες

Ημερομηνίες: 13/10, 27/10, 10/11, 24/11, 8/12, 22/12

Ώρες: 16:00 – 18:00

Κόστος Συμμετοχής: 20 € / δίωρο μάθημα

με προαγορά και των τριών μαθημάτων, το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στα 100 €

50% έκπτωση για κατόχους κάρτας ανεργίας

50% έκπτωση με φοιτητική ταυτότητα (πάσο)

Η Pascaline Bossu είναι εικαστικός, γραφίστρια, διακοσμήτρια και φωτογράφος. Γεννήθηκε στη Lorraine (Nancy) της Γαλλίας και σπούδασε στο Strasbourg και στην Ecole Superieur des Arts Appliques ”Olivier de Serres” στο Παρίσι. Ανακάλυψε την Ελλάδα από παιδί κάνοντας διακοπές κάθε καλοκαίρι στο νησί της Θάσου. Απο το 2000 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως γραφίστας και εικαστικός. Το 2003 δημιουργεί το εργαστήρι Coccinelle στην Αγία Παρασκευή όπου διδάσκει σχέδιο, ζωγραφική και γλυπτική σε παιδιά και ενήλικες. Δημιουργεί καλλιτεχνικές παρεμβάσεις για το Ελληνο-Γαλλικό Λύκειο Eugene Delacroix και τα Notos Gallery. Εδώ και 5 χρόνια συνεργάζεται με το Μουσείο Ηρακλειδών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Κα Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ. – Παρ. 09:00-14:00)

τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), κιν.: 6947 277 697

email: [email protected]