«Τσαρλς Μπουκόβσκι: Σημειώσεις ενός πορνόγερου» σε μετάφραση Τέου Ρόμβου. Δωρεάν e-book«Σημειώσεις ενός πορνόγερου»

Συγγραφέας: Τσαρλς Μπουκόβσκι

Μετάφραση: Τέος Ρόμβος

Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Την μετάφραση του βιβλίου του Χανκ (Μπουκόβσκι) την έκανα το 1978, την γύρισα σε μερικούς μικρούς εκδότες κι αφού διάβαζαν για λίγο, κουνούσαν το κεφάλι κι έλεγαν: Ααπαπαπαπά!». Θυμάμαι έναν αναρχικό εκδότη που μου είχε πει: «Ρε συ, Τέο, δεν είναι τώρα εποχή για τέτοια βιβλία, ο κόσμος ζητάει Μπακούνιν…!»

Κανά δυο χρόνους αργότερα ήρθαν στο σπίτι μου δυο νέοι άνθρωποι, φιλαράκια, που τους είχε μπει στο μυαλό να γίνουν εκδότες και με συμβουλεύτηκαν για αμερικάνικη λογοτεχνία και συγγραφείς και γω τους πρότεινα την μετάφραση του «πορνόγερου» και το “Fuck You” μια ανθολογία αμερικάνικης αντεργκράουντ ποίησης. Οι Σημειώσεις ήταν το πρώτο βιβλίο που εξέδωσαν το 1980 και ο Χανκ είχε μεγάλη αποδοχή από το ελληνικό κοινό κι έγινε μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Οι νεόκοποι εκδότες έγιναν με το πρώτο τους βιβλίο αναφορά και ο αναρχικός εκδότης που προέλεγα άρχισε να μου ζητάει επίμονα μεταφράσεις του μεγάλου Χανκ αλλά και beat συγγραφέων για τους οποίους λίγο καιρό πριν δεν ήθελε να ακούσει, λέγοντας: «Ρε Τέο, τούτη η εποχή μοιάζει να είναι γι’ αυτά τα βιβλία και τέτοιους συγγραφείς!».

Και ο αναρχικός εκδότης και μαζί σχεδόν σύσσωμη όλη η αγορά του βιβλίου υπερπήδησαν έναν ολόκληρο αιώνα χωρίς να σκοντάψουν κάπου και να σπάσουν τα μούτρα τους…

That’s all folks!

Τέος Ρόμβος, Σύρος

Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή pdf:

Λήψη αρχείου

 

Ιστότοπος βιβλίου: Τέος Ρόμβος 

Άδειες: Το βιβλίο αναδημοσιεύεται στο schooltime.gr με την άδεια του συγγραφέα Τέου Ρόμβου