«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη. Δωρεάν e-book με ελεύθερη διανομή«Βάτραχοι»

Αριστοφάνης

(Δωρεάν e-book με ελεύθερη διανομή)

Οι Βάτραχοι είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που διδάχτηκε πρώτη φορά στα Λήναια το 405 π.Χ., κερδίζοντας τα “Πρωτεία”. Η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από έναν ποιητικό διαγωνισμό που οργανώνει στον κάτω κόσμο ο Διόνυσος ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη.

«Η παρούσα κωμωδία έχει κυρίως φιλολογικόν χαρακτήρα, αποτελούσα είδος συγκριτικής μεταξύ του Αισχυλείου θεάτρου και του Ευριπιδείου, και κατακρίνουσα την μετά τους μεγάλους τραγικούς επελθούσαν κατάπτωσιν της υψηλής θεατρικής παραγωγής εν Αθήναις. Ως εμφαίνεται εκ του συμπεράσματος του όλου έργου, ο Αριστοφάνης προκρίνει τον Αισχύλον, του οποίου κηρύττει και την αθανασίαν. Εις το έργον τούτο σατυρίζει ωσαύτως ο ποιητής τας περί του Άδου δοξασίας, την εμμονήν εις το θρησκευτικόν γράμμα και παρερμηνείαν του πνεύματος και του ηθικού συμβολισμού των μυστηρίων και εορτών, τας καταχρήσεις των στρατηγών και λοιπών αρχόντων, την εξίσωσιν των ατίμων προς τους εντίμους και εν γένει πάσαν πολιτειακήν διαφθοράν, κατά το σύνηθες αυτώ…»

Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή pdf: «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη

Άδειες: Το ψηφιακό βιβλίο διανέμεται ελεύθερα και δωρεάν.

Κατεβάστε δωρεάν τη νέα έκδοση του βιβλίου (Ιανουάριος 2018): 

Αριστοφάνης, «Βάτραχοι/Πρωτότυπο κείμενο» δωρεάν e-book, Εκδόσεις schooltime.gr

Αριστοφάνης, «Βάτραχοι/Πρωτότυπο κείμενο» δωρεάν e-book, Εκδόσεις schooltime.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο Newsroom schooltime.gr – Βρείτε μας στο Google News

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook